miercuri, 5 februarie 2014

Filip si tataie Emil :)

Tataie Emil este tataie pentru mine. Pentru iezi, el este strabunic. Va implini in curand 91 de ani, este cel mai in varsta membru al familiei noastre. Copiii nu inceteaza sa se minuneze de cati ani are tataie si mereu aud comentarii de tipul "putini oameni ajung la varsta asta", "este norocos ca a ajuns la 90 de ani", etc. El este si motivul pentru care Filip e convins ca oamenii traiesc pana la 100 de ani, no matter what.

I-a facut si calculul cat mai are de trait si l-a informat scurt, cu ocazia unei vizite: "tataie, mai ai 10 ani de trait"...evident, bunica-miu s-a aratat foarte incantat de previziunile stranepotului...
Si pentru ca la Filip totul se invarte in jurul cifrelor si al calculelor, ma intreaba aproape zilnic cati ani avea tataie in 193si X? Dar in 196si Y?......Iar eu fac socoteli peste socoteli si ii spun...Absolut toti batranii pe care ii vede pe strada sunt catalogati ca "mai batran" sau "mai tanar" decat Tataie Emil.



Acum cateva zile, Filip a reluat subiectul varstei lui tataie Emil.
-Mami, daca tataie al tau are 90 de ani, inseamna ca acum 50 de ani avea exact varsta lui tati?
-Da, Filip, asa e, bravo!
-Si tati va arata ca tataie Emil peste 50 de ani?
-Sa speram ca da, Filip...
-Asa batran?!
-Pai, nici tataie Emil nu arata asa batran acum 50 de ani...
Asta l-a cam pus pe ganduri pentru ca nu-si inchipuie ca bunicii si strabunicii au fost si ei tineri sau copii la un moment dat...

Dar, pe departe cea mai tare discutie avandu-l protagonist pe tataie Emil a fost intr-o zi cand sotul imi povestea ca l-a dus la cimitir ca sa-si plateasca nu-stiu-ce taxa. Filip se juca pe langa noi, aparent fara sa fie atent.
Sotul:
-L-am dus pana la urma pe tataie la cimitir....
La care Filip, cu ochii cat cepele, in gura mare:
-Si l-ai ingropat??!!!
Ne-am blocat si nu stiam daca sa plangem sau sa radem in hohote....









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu